Konzum se registrira za naftni biznis

Bez autora
May 19 2010

Agrokor će ideju o gradnji benzinskih postaja pored svojih trgovačkih centara uskoro i realizirati. Naime, u pozivu na skupštinu Konzuma objavljenom na Zagrebačkoj burzi navedeno je i širenje popisa poslovanja tvrtke na proizvodnju naftnih derivata, njihov transport, promet na veliko i malo, skladištenje te trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu nafte i naftnih derivata. Analitičari su ideju pozdravili, jer takav trend na zapadu nije novost. Započeo je u SAD-u, a kasnije se je proširio na zapadnoeuropske zemlje. Benzinske postaje su uz velika parkirališta trgovačkih centara među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Jer tako prometnim potrošačkim lokacijama teško je konkurirati. Na njima benzinske postaje u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama...

Konzum se registrira za naftni biznisAgrokor će ideju o gradnji benzinskih postaja pored svojih trgovačkih centara, o čemu je Večernji list već i pisao u rujnu prošle godine, uskoro i realizirati.

Naime, u pozivu na skupštinu Konzuma objavljenom na Zagrebačkoj burzi navedeno je i širenje popisa poslovanja tvrtke na proizvodnju naftnih derivata, njihov transport, promet na veliko i malo, skladištenje te trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu nafte i naftnih derivata.

Kada je Večernji o tome pisao u rujnu prošle godine, u Agrokoru su rekli da ideja postoji, ali da razgovori s partnerima još nisu počeli.

Analitičari su ideju pozdravili, jer takav trend na zapadu nije novost. Započeo je u SAD-u, a kasnije se je proširio na zapadnoeuropske zemlje. Davor Štern izjavio je tada kako su benzinske postaje uz velika parkirališta trgovačkih centara među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Jer tako prometnim potrošačkim lokacijama teško je konkurirati. Na njima benzinske postaje u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama.

Prodaja naftnih derivata svojevrsni je privjesak temeljnoj trgovačkoj djelatnosti. Često su to vrlo racionalne benzinske postaje bez zaposlenih, na kojima se plaća karticama pa se smanjuje vrijeme čekanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik